Modelvlieg Lessen
Wij raden u aan om op de onderstaande link te klikken om meer informatie over deze mooie hobby te verkrijgen. Daarnaast bent u natuurlijk altijd welkom op ons vliegveld waar wij u graag van adviezen en informatie willen voorzien.
Klik hier voor meer informatie over onze hobby;
https://www.knvvl.nl/modelvliegsport/zelf
Leren modelvliegen bij Delta Oss
Modelvliegvereniging Delta Oss heeft binnen de vereniging ervaren vliegers welke graag hun kennis en ervaring overdragen. Nieuwe (aspirant) leden worden door deze instructeurs opgeleid en begeleid. De gehele opleiding zal uiteindelijk resulteren in het behalen van het zo genaamde KNVvL Motor-A brevet. Dit brevet is verplicht binnen onze club en is een bewijs dat de leerling aangetoond heeft zelfstandig en vooral veilig een modelvliegtuig te kunnen besturen. De eisen voor dit brevet zijn hier te vinden:
Eventuele vervolgopleidingen zijn ook mogelijk, denk hierbij aan het vliegen van kunstvlucht figuren of het vliegen met schaalmodellen, helikopters of drones.
Bij Modelvliegvereniging Delta Oss maakt men gebruik van twee door brandstofmotor aangedreven les toestellen welke binnen de vereniging onderhouden worden en gevlogen worden door onze instructeurs.

Deze modellen worden alleen gebruikt voor het les vliegen binnen onze vereniging.
Wij bieden iedereen (minimum leeftijd is 12 jaar) de mogelijkheid om met een leskaart van dit les vliegen gebruik te maken, zonder dat men lid hoeft te zijn. De prijs van de kaart bedraagt 50,00 Euro en geeft recht op 10 lessen. Of 25,00 Euro voor 5 lessen. Tijdens de lessen wordt het vliegtuig door de instructeur gestart en geland, het is niet toegestaan om zelfstandig te starten en landen met het vliegtuig (i.v.m. schade en aansprakelijkheid).
Na 10 of 5 lessen kunnen wij in overleg met u beter inschatten of modelvliegen een goede keuze zou kunnen zijn. Wilt u verder gaan met vliegen dan is het de bedoeling dat u lid wordt van onze vereniging en de lessen dan gaat voortzetten met een eigen vliegtuig (of tegen betaling met de club toestellen)
- Een sessie bestaat uit 2 vlieglessen, te beginnen met een korte briefing van 5 min. hierna volgt het opbouwen en controleren van het vliegtuig en de zenders. Vervolgens tanken en een vliegles van ongeveer 15 min. Hierna volgt een korte pauze om weer bij te komen van de spanning. Vervolgens volgt de tweede les van ongeveer 15 min. Hierna wordt het vliegtuig leeggetankt en schoongemaakt tevens volgt hierna een uitleg hoe je met vliegtuig en apparatuur om moet gaan. Na deze twee lessen wordt er gestopt en kan men een afspraak maken voor de volgende twee lessen op een andere dag. Dit is nodig om volledig geconcentreerd te blijven, zodat je maximaal profijt van je lessen hebt.
De vereniging leert de leerling vliegers vliegen in de z.g. mode 4 stick bezetting. Dat betekent: gas en rolroer op de linker knuppel en hoogte en richting op de rechter knuppel. Wij vliegen met Futaba zenders, één van de meest voorkomende merken.

Tijdens het lessen wordt gebruik gemaakt van twee zenders, een zo genaamd leerling/leraar zender welke via een kabel met elkaar verbonden zijn. De instructeur is daardoor in staat om ten allen tijde de besturing van het vliegtuig over te nemen indien hij of zij dit noodzakelijk acht.
- De clubmodellen en de instructeurs zijn verzekerd tegen schade aan derden.
- De vlieglessen worden in principe op vaste tijden gegeven. Alles uiteraard in samenspraak met de instructeur(s) en leerlingen
Woensdag avond en vrijdag avond: 19.00 – 21.00
Woensdag middag: 12.00 – 14.00
Zaterdag: 10.00 – 13.00
- Afspraken voor andere lestijden en dagen worden in onderling overleg met de instructeur gemaakt
- Mocht u willen besluiten om apparatuur en een vliegtuig aan te schaffen dan zijn wij natuurlijk altijd bereid om u hierin te adviseren.
Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op via het contact formulier op onze website.